Pünkösdi forgatag veszi körbe a Magyar Géniusz Vándorkiállítást a nyitást követően

Pünkösdi forgatag veszi körbe a Magyar Géniusz Vándorkiállítást a nyitást követően

A Dobó István Vármúzeum keddi sajtótájékoztatóján a Magyar Géniusz Vándorkiállításról, a pünkösdi hétvége programjairól és a régészet napjáról is szó esett.

Dr. Csapláros Andrea, az MVMSZ elnöke, a kiállítás vezető kurátora ismertette a szervezet felépítését és jelentőségét, majd kiemelte:

“Minden tagunkra egyenrangú félként tekintünk, legyen szó kisebb vagy nagyobb múzeumokról.”

Dr. Végh Katalin, az MVMSZ titkára, a kiállítás fő kurátora ismertette, hogy a Vándorkiállítás 1,8 milliárd forint értékű műtárgyat mutat be, s 67 vidéki intézmény biztosította ezeket.

Dr. Ringert Csaba, a vár igazgatója elmondta, a Dobó István Vármúzeum két értékes műtárggyal járult hozzá a kiállításhoz. Egy aranyozott ezüst, török, fedeles kupát és Gárdonyi Géza titkosírásos naplóját is bemutatja a tárlat. Ahogy arról már hírt adtunk, ehhez kapcsolódóan nyereményjátékot is hirdetünk az Egri várral együttműködésben, A GÁRDONYI-REJTÉLY címmel. A feladvány megtalálható a plakátokon, és az egri vár és a Magyar Géniusz Program honlapján is.

A sajtótájékoztatón Novák-Mlakár Zsófia, az egri vár megbízott szakmai igazgatóhelyettese ismertette a régészet napi eseményeket.

A pünkösdi hétvége programjairól az alábbi linken találnak részletes információt:

https://www.egrivar.hu/hu/programok/esemenyek/c/punkosd-az-egri-varban-515

Fotó: Dobó István Vármúzeum.