Mindenki Győrbe kirándul majd ősszel és az adventi időszakban

Mindenki Győrbe kirándul majd ősszel és az adventi időszakban

A Magyar Géniusz Vándorkiállítás negyedik állomására érkezett. 2022. október 30-a és december 30-a között a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum Esterházy-palotája ad otthont a Kárpát-medencei muzeológia legreprezentatívabb tárgyainak.

Az október 19-i hely sajtótájékoztatón Székely Zoltán múzeumigazgató kiemelte, hogy a városba érkező vándorkiállítás az energiaválság miatti kulturális éhséget is szeretné csillapítani, hiszen a fenti időszakban a múzeum tárt kapukkal várja nemcsak a környékbeli lakosságot, de a Győrbe érkező kirándulókat is.

Dr. Végh Katalin, a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének ügyvezetője, a program fő koordinátora és fő kurátora elmondta: „példaértékű tudósok gondolatait, magyar művészek alko[1]tásait és a helyi tradíciókat éltető népi tárgyakat a korszerű muzeológia eszközeivel bemutató kiállítás szellemi emlékművet kíván állítani a magyar kreativitásnak és zsenialitásnak.”

Sajtótájékoztató 2022. október 19.

Csapláros Andrea, a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének elnöke, a kiállítás fő kurátora hangsúlyozta a szervezet misszióját, valamint a Petőfi 200 emlékév keretében, 3,5 milliárd forintos kormányzati támogatásból megvalósuló Magyar Géniusz Program unikalitását.

A Magyar Géniusz Vándorkiállítás megnyitó ünnepsége zárt körben zajlik október 29-én, azonban október 30-án ingyenes belépéssel várja a győri múzeum a látogatókat.

Október 31-étől hétfőtől, vasárnapig, 10:00 és 18:00 óra között tekinthető meg a tárlat, ahol izgalmas tárlatvezetések és múzeumpedagógiai foglalkozások színesítik a múzeumi kínálatot.